Visagie Basis

(foto: thema jaren 60 make-up)

Visagie Basis

De Visagie Basis cursus is een cursus waarbij u in 7 lessen stap voor stap de visagie basis technieken en vaardigheden leert die u nodig heeft als visagiste.

Wat leert u tijdens de cursus?

De lessen bestaan uit een deel theorie en een deel praktijk.

Les 1 Basis. In deze eerste les krijgt u een uitgebreide uitleg over de producten in uw pakket en welk penseel u waarvoor kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd hoe u een goede foundation en concealer uitkiest en hoe u moet af poederen. U gaat na de uitleg en demo zelf aan de slag. Aan het einde van de les heeft u een perfecte basis make-up aangebracht bij uzelf.

Les 2 Naturel make-up. In deze les gaat u de geleerde kennis van les 1 toepassen op een model. U gaat het model zo opmaken dat het lijkt alsof ze geen make-up op heeft, “zoals een filmster uit bed stapt”. Indien u graag een portfolio wilt aanleggen kunt u voor en na foto’s maken. Dit is niet verplicht, maar wel een manier om uw werk aan anderen te kunnen laten zien (dit kan ook een opdrachtgever zijn).

Les 3 Highlight and Shading. In deze les leert u over de verschillende gezichtsvormen en over de populaire techniek highlight and shading. De sterke punten in het gezicht worden met deze techniek naar voren gebracht, de wat zwakkere punten leert u te camoufleren. U krijgt uiteraard eerst de uitleg en de demo en gaat daarna zelf aan de slag. Voor deze les heeft u geen model nodig.

Les 4 Bruidsmake-up. Voor deze les heeft u een model nodig en wordt er een voor en na foto gemaakt (niet verplicht). Het haar van het model mag eventueel van te voren al gestyled zijn. U gaat het model eerst opmaken met alle geleerde technieken en daarna krijgt elk model een kleur advies qua make-up. Met dit advies maakt u de make-up verder af in de juiste kleurschakeringen. Tevens wordt in deze les de correctie van mond of ogen besproken. Elke bruid wil tenslotte zo mooi mogelijk op de foto! Het is aan te raden dat het model ook iets van witte bovenkleding meeneemt (of zelfs haar trouwjurk) zodat de na foto ook echt een trouw foto lijkt.

Les 5 Avond make-up. In deze les mag het allemaal wat zwaarder aangezet worden en krijgt u naast informatie en tips over de avond make-up, ook tips over het tekenen van o.a. de wenkbrauwen en/ of eyeliner. Voor en na foto’s mogen weer gemaakt worden, een avondjurk is hierbij gewenst voor het mooiste resultaat.

Les 6 Smokey eye. In deze les gaat u leren om de Kajal look en de Smokey eye te zetten. U krijgt tips en trucs mee en gaat alle geleerde technieken van de afgelopen lessen combineren tot een echte “vamp look”!

Les 7 Eindopdracht. Voor deze les krijgt u een eindopdracht van te voren toebedeeld. De ene cursist gaat een trend make-up maken van de jaren 20, de ander van de jaren 80 etc. Elk tijdperk heeft namelijk zijn eigen make-up en styling en wat in de ene periode “hot”was, kan in een andere periode een complete no go zijn. Er wordt in een eerdere les al besproken welke cursist welke stijl graag wil gaan doen (het liefst geen dubbele, variatie is juist leuk).

Indien er in alle lessen voldoende inzet is geweest, krijgt u na afloop van de opleiding uw certificaat Basis Visagiste mee naar huis.

Start nieuwe cursusgroep:

  • Op woensdag avond van 19.00 tot 22.00 uur, start: 13 mei 2020.

Wat zit er in het lespakket?

Bij de opleiding Basis Visagie kunt u een lespakket mee bestellen. In dit pakket zitten de nieuwste producten van o.a. Golden Rose. Zo bevat het o.a. een concealer en camouflage pallette, een primer, meerdere foundations, HD powder, eyebrow powder kit, longstay lipsticks, eyeshadow pallette, mascara, eyebrow pencil, lipliner, lip prime, een complete penselenset, watjes, tissues en nog meer! U bent niet verplicht om een pakket af te nemen maar het is wel handig om thuis en in de les mee te kunnen oefenen.

Kosten opleiding

Kosten opleiding voor 7 dagen € 350,00
Cursuspakket (niet verplicht) € 200,00
Lesboek €   80,00
Administratiekosten €   50,00
Totaal 8 lessen 680,00  

Opleidingskosten in termijnen

Visagie basis cursus 7 lessen in termijnen + 5% (€ 17,50) totaal € 697,50

Administratiekosten: € 50,00 (binnen 2 weken)

1e termijn: € 297,50 30 dagen voor aanvang cursus

2 termijnen van € 175,00

 

Alle bovengenoemde tarieven zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen

 

INSCHRIJVEN