Nieuw bij La Lique: Shantala babymassage

Vanaf dit schooljaar heeft La Lique enkele nieuwe workshops en cursussen opgenomen in het aanbod. 1 hiervan is de cursus Shantala babymassage. Deze cursus start op woensdag 20 november, de tweede avond is op 27 november en de derde avond op 4 december.

Wat is Shantala Babymassage?

Deze massage is afkomstig uit India. Het is meer dan een gewone massage, het is een communicatie tussen de baby en de ouder.

De massage is vanaf 6 weken na de geboorte van de baby toepasbaar.
Baby’s vinden het erg fijn om contact te hebben met hun vader en moeder. Door aanraking vindt het kindje geborgenheid en laat u hem weten dat hij/zij er mag zijn. Het zorgt voor een gevoel van welkom zijn, aanvaard worden, zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid. Aanraking speelt hierbij een grote rol.

Bij het masseren van uw baby komen er allerlei hormonen vrij zoals endorfine, serotonine en oxytocine. De baby maakt daarnaast minder stresshormonen aan waardoor hij of zij zich nog beter kan ontspannen en zich veilig en geborgen voelt. De baby raakt vertrouwd met zijn/haar eigen lijfje en geniet van de aanraking en de aandacht, voelt zich minder prikkelbaar en heeft minder last van krampjes of een slecht nachtritme.

Hoe ziet de cursus eruit

De cursus bestaat uit 3 avonden van 2 uur per keer zodat het voor uw baby niet te lang wordt. De groep zal bestaan uit maximaal 4 zodat het tevens niet te druk zal zijn en er niet teveel prikkels van de omgeving af komen. Het lokaal zal voor deze cursus goed op temperatuur zijn zodat u in een warme omgeving kunt masseren.

Start cursus: Zie kalender

De kosten voor de cursus Shantala babymassage zijn € 49,95 en is inclusief een cursuspakketje met verschillende oliën van Volatile. De cursus wordt gegeven door gastdocente Katrien van Avezaath.

Tijdens de avond zelf kunt u ook gebruik maken van de oliën van Volatile die La Lique beschikbaar stelt.

Alle bovengenoemde tarieven zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen

INSCHRIJVEN