close-up van een pedicure haar handen in handschoenen die met een freesje de nagels van d eklant aan het behandelen is.

Nieuw: de versnelde opleiding tot pedicure!

Wilt u graag de opleiding tot pedicure doen maar heeft u weinig tijd om naar school te gaan, kunt u goed leren of heeft u bijvoorbeeld al vrijstelling voor enkele onderdelen omdat u bijvoorbeeld al schoonheidsspecialiste bent? Denk dan eens aan de versnelde opleiding!

Hoe ziet de opleiding eruit

De versnelde opleiding basis pedicure duurt slechts 9 maanden waarbij u op woensdag avond van 19.00 tot 22.00 uur naar school gaat.

De opleiding start op 13 mei met het theorie onderdeel “Theorie van de praktijk” en hier doet u ook voor de zomervakantie al theorie examen in.

Na de zomervakantie gaat u door met het boek “specifieke anatomie” waarvan u al een deel van de lessen thuis heeft voorbereid (het deel pathologie), dit wordt klassikaal getoetst waarna de beenderen en de spieren klassikaal behandeld worden. U heeft hierdoor de ene week theorie, de andere week heeft u praktijkles.

In oktober gaat u op theorie examen en daarna concentreren we ons volop op de praktijk. U heeft dus vanaf eind oktober elke week praktijkles waar u een model behandeld (het opleidingsinstituut heeft hiervoor indien nodig een klantenbestand).

Half februari gaat u vervolgens op praktijkexamen (mits u alle theorie heeft behaald) en rond u de opleiding af.

In deze versnelde versie krijgt u dus geen theorie over de algemene anatomie en gaan we er ook vanuit dat u het portfolio al heeft afgerond. Heeft u nog geen portfolio gemaakt en/ of heeft u het onderdeel algemene anatomie nog nooit eerder gehaald? Dan kunt u in overleg deze onderdelen ook in de lessen overdag volgen. Dit kan op de dinsdag, woensdag of vrijdag overdag. Er wordt dan voor u een offerte en rooster op maat gemaakt (de prijs van deze extra lessen zit niet in de prijs van de versnelde opleiding inbegrepen en dient u apart te betalen).

Theorie en praktijkexamens worden afgenomen op de locatie van het instituut zelf.

La Lique heeft zelf ook een bestand met examenkandidaten, hier kunt u eventueel gebruik van maken.

Kosten opleiding

Kosten opleiding € 1. 295,00
Cursuspakket €     440,00 (zonder werkpak en ultrasone)
Nattechniek motor €     483,00
Boeken en stencils €     175,00
Administratiekosten €     100,00
Totaal 2.493,00 exclusief examengeld TCI

In de samenstelling van het cursuspakket is er vanuit gegaan dat u al een werkpak, bestaande uit een witte broek en een witte tuniek, en een ultrasone heeft. Indien u deze 3 producten nog niet heeft kunt u ze evt. bijbestellen voor € 134,00 incl. BTW in totaal.

Opleidingskosten in termijnen

Opleiding pedicure +5% € 64,75  is totaal  € 2.557,75

Termijnbetaling:

Administratiekosten      € 100,00  binnen 2 weken na inschrijving

1e termijn                      € 615,00  (boeken en cursuspakket), 30 dagen voor aanvang opleiding

2e termijn                      € 547,75  (motor en termijnkosten)

7 termijnen van              € 185,00

Alle bovengenoemde tarieven zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen.

Start opleiding

  • De versnelde opleiding tot pedicure begint op woensdag 13 mei.

Wat zit er in het lespakket?

  • U ontvangt tijdens de opleiding een uitgebreid lespakket met daarin o.a. een complete instrumenten set, blauwdrukraam, reinigingsmaterialen, een professionele nattechniek frees, opvangschaal, verschillende frezen, alcohol, handschoenen, mondmaskers, natschorten, verzorgingsproducten en nog veel meer ( we gaan er van uit dat u al een ultrasone en een werkpak heeft). Tijdens de theorie en praktijklessen wordt er veel aandacht besteed aan de materialen en waarvoor zij geschikt zijn zodat u deze professioneel en veilig kunt gebruiken.

Lestijden

  • 19.00 uur – 22.00 uur (avond opleiding)

Indien u de opleiding met succes afrond ontvangt u het TCI erkende Branchediploma!

Voetnoot: Het Branchediploma van het CvAE is door NLQF/EQF ingeschaald op NLQF-niveau 3 en is qua niveau vergelijkbaar met het MBO-3 diploma Pedicure. Het branchediploma is geen MBO diploma, maar wat niveau betreft wel mee vergelijkbaar.

Theorie:

  • Theorie van de praktijk incl. orthopedie en de HAM code
  • Specifieke anatomie en pathologie

Praktijk:

  • Anamnese, opstellen behandelplan, (schoen) advies & maken van blauwdrukken.
  • Complete voet behandeling, zoals het knippen en frezen van de nagels, verwijderen van eelt en likdoorns, behandelen van kloven, verwijderen van ingroeiende nagels, afvlakken verdikte nagels etc.
INSCHRIJVEN